Сезон відпусток не за горами, тому саме час задуматися про валізі як про найнеобхідніше аксесуар в будь-якій дорозі. Подорож стане більш цікавим і незабутнім, якщо ви візьмете з собою всі необхідні речі. Вибір цього нескладного пристосування потрібно зробити дуже ретельно, так як вийшов в шляху важку валізу може зіпсувати враження від подорожі і принести чимало зайвого клопоту. Особливою популярністю користуються валізи на колесах, які, безумовно, самі практичні і універсальні.

Розмір
Валізи бувають декількох розмірів, і кожен з них має своє призначення і обсяг. Самий місткий (висота 0,7 м) ідеально підійде для відпочинку з сім'єю або тривалих подорожей. Середній має висоту 0,6 м. Мінімальна висота становить 0,5 м. Такий валізу може бути використаний як ручна поклажа, що дуже зручно при авіаперельотах.

матеріал
Виробники використовують міцну тканину, пластик або метал. Моделі, виконані з міцної тканини, є найбільш легкими і доступними за ціною, але недовговічними. Валізи з пластика і металу мають більш високу міцність і краще захищають крихкий багаж від здавлювання і механічних пошкоджень.

колеса
Чим вище їх надійність, тим вище рівень комфорту при переміщенні багажу, а також довговічність служби валізи. Прогумовані колеса і системи з силікону краще, так як працюють тихіше і менше деформуються в процесі використання. При русі по рівній поверхні, наприклад, в будівлі аеропорту, краще вибрати модель з чотирма обертовими колесами. Вони крутяться в будь-яку сторону без додатка надмірних зусиль. Мінус в тому, що такі системи, можуть вийти з ладу, так як виступають за краї валізи.

ручки
Якісний валізу має пару ручок для різних варіантів перенесення багажу. Висувна телескопічна ручка, що має кнопку для фіксації, два або більше положень в залежності від росту людини, повинна бути виконана з металу, так як пластик не відрізняється міцністю, особливо при негативних температурах навколишнього повітря. Наявність бічних ручок дозволить переносити валізу в горизонтальному положенні, при підйомі по сходах або при виході з ладу системи коліс.

Блискавки і замки
Застібки-блискавки на валізах виготовляють з металу або пластику з великим кроком зубців. У більшості моделей передбачений вбудований замок, наявність якого гарантує збереження вашого багажу протягом транспортування.
Вибір валізи для подорожі - складна, але приємна задача. До покупки слід перевірити всі рухомі, обертові частини, працездатність блискавок і замків. Обов'язково уточніть наявність гарантії виробника. Якщо ви візьмете до уваги всі тонкощі, описані вище, то обраний валізу на колесах стане вашим супутником у багатьох подорожах і прослужить довгі роки.

Повернутися до всіх статей